Back-up-as-a-Service.

Ontdek Backup-as-a-Service bij Justspark. Bescherm jouw gegevens tegen verlies met wees altijd online met onze service voor bedrijven.

Als organisatie werk je dagelijks met doorgaans veel belangrijke data. Bij fysieke servers op locatie worden de back-ups zelf gedraaid, maar bij online werken in de cloud kan dit met behulp van BaaS, wat staat voor Backup-as-a-Service. Aan de hand van een vooraf ingesteld schema, worden de back-ups voor jouw organisatie gedraaid zodat belangrijke bedrijfsgegevens niet verloren gaan en je altijd de laatste versies tot je beschikking hebt. Maar als onderdeel van SaaS kan BaaS nog meer betekenen om jouw organisatie nog beter te laten functioneren.

Back-up-as-a-Service
Wat is BaaS en wat doet het?

BaaS is een service met meerdere betekenissen maar voor deze context gebruiken wij de volgende: BaaS, Backup-as-a-Service. Met BaaS automatiseer je het proces van het opslaan van gegevens om zo het risico van verlies van data door menselijke fouten of cyberaanvallen te voorkomen. Deze cloud dienst verlaagt de druk op interne IT afdelingen, doordat zij dit niet langer fysiek hoeven te doen. BaaS is onderdeel van het bekende SaaS, Software-as-a-Service model. De services zijn afneembaar voor bedrijfstoepassingen, -oplossingen en -systemen die voorheen binnen het bedrijf zelf gefaciliteerd moesten worden. Justspark faciliteert een nieuwe online omgeving waarin wordt gewerkt zodat iedere gebruiker met toegang tot het internet bij de bestanden kan en data veilig kan worden opgeslagen. BaaS en andere SaaS oplossingen zijn kostenefficiënt, schaalbaar en flexibel. Ontdek hoe jouw organisaties back-ups te BaaS kan zijn.

BaaS slim inzetten voor jouw organisatie.

Het maken van een back-up van jouw bedrijfsgegevens is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn en op ieder moment oproepbaar. Maar denk ook aan de voordelen als kostenbesparing, snelle en betrouwbare processen en automatisch gemaakte back-ups volgens een vooraf ingesteld schema. Je zorgt er bij het automatisch back-uppen van gegevens voor dat medewerkers zich kunnen concentreren op hun dagelijks activiteiten. Hoe dan? Denk bijvoorbeeld aan organisaties zoals bibliotheken en kleine zorginstellingen. Bij bibliotheken zonder aangewezen ICT’er die de veiligheid van hardware op zich neemt, zijn werknemers vaak tijd kwijt aan allerlei randzaken. Hetzelfde geldt voor gespecialiseerde klinieken of medische centra waar verschillende zorgverleners bij elkaar komen. Het is dan fijn om te weten dat zij zich hier niet mee bezig hoeven te houden en bij Justspark een vast aanspreekpunt hebben die kan helpen bij eventuele problemen. Wij bieden daarom BaaS aan waarbij je ook nog eens extra kunt kiezen voor onderhoud op maat.

De migratie van jouw back-up.

Bij het verplaatsen van de back-up van essentiële bedrijfsgegevens is een zorgvuldige planning en uitvoering van het grootste belang. Bij Justspark begrijpen we dit als geen ander. Met onze diepgaande expertise zorgen we ervoor dat de migratie zo vlot mogelijk verloopt. We streven ernaar de gegevens minimaal offline te houden, zonder dat dit gebruikers belemmert. Tegelijkertijd waarborgen we een hoog beveiligings- en privacyniveau tijdens het hele proces, zodat je gegevens niet kwetsbaar zijn voor externe bedreigingen.

Na de migratie voeren we grondige controles uit om te verzekeren dat je gegevens onaangetast zijn gebleven. Bovendien bieden we gebruikerstraining aan, inclusief gedetailleerde documentatie, zodat iedereen optimaal gebruik kan maken van het back-up platform. Onze maatwerk pakketten zijn perfect afgestemd op de specifieke behoeften van jouw organisatie. Aarzel niet om vandaag nog een offerte aan te vragen of om meer te weten te komen over hoe wij jouw uptime kunnen waarborgen, 24/7.

BaaS slim inzetten voor jouw organisatie.

Wij nemen niet alleen de migratie van je back-up voor onze rekening, maar ook het onderhoud en de data-opruiming. Het is van essentieel belang om je back-up regelmatig op te schonen en te onderhouden, zodat het optimaal functioneert wanneer de situatie erom vraagt. Dit betekent het bijwerken van processen, regelmatig opschonen van gegevens en doorlopende testen uitvoeren. Hoewel dit wellicht kleine taken lijken, zijn ze van cruciaal belang. Daarom bieden wij maandelijkse ondersteuning aan voor het opschonen, onderhouden en verlenen van adequate ondersteuning wanneer dat nodig is.

Onze prijzen zijn gebaseerd op de omvang van je bedrijf en de gewenste mate van dekking voor je organisatie. We streven ernaar IT begrijpelijk te maken en transparant te zijn over onze tarieven, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dit helpt je om de kosten effectief te beheren en tegelijkertijd de betrouwbaarheid van je back-up te waarborgen.