Clouddiensten.

De cloud is een veelbesproken onderwerp. Gezien de huidige situatie is er aangetoond dat flexibel overal vandaan kunnen werken erg belangrijk is. Dit is één van de redenen dat veel organisatie vanuit de ‘’cloud’’ willen werken.

De cloud is echter niet voor ieder bedrijf de beste keuze en is uitsluitend een middel om een doel te bereiken. Is de cloud voor uw organisatie een goede keuze? Justspark kan u helpen om deze en andere vragen te beantwoorden.

Wie gebruik maakt van de cloud plaatst applicaties en data in een cloudomgeving die wordt gehost in datacenters. U betaalt uitsluitend voor het gebruik van applicaties en hoeft niet te investeren in de onderliggende IT-infrastructuur. Hoge investeringen vooraf zijn met de cloud dus verleden tijd, terwijl u een grote mate van schaalbaarheid krijgt.

 

On-premises vs in de cloud.

Het onderscheid tussen on-premises en de cloud ligt in eerste instantie in de locatie. Bij on-premises worden servers, software en data lokaal beheerd, terwijl de cloud volledig online is. De ene optie vereist investeringen in hardware en gespecialiseerd beheer, terwijl de andere gebaseerd is op digitale resources en specifieke behoeften. Veel bedrijven richten zich tegenwoordig uitsluitend op het ontwikkelen van software voor de cloud. Migreren naar de cloud is dan ook een populaire trend, soms zelfs een noodzaak. Dit is logisch, gezien de vele voordelen die de cloud biedt ten opzichte van lokale hardware-installaties.

Bedrijven streven naar meer flexibiliteit, de mogelijkheid om altijd en overal te kunnen werken en het minimaliseren van kosten. De cloud voorziet in deze behoeften. Door jouw plek in de cloud te verzekeren, kun je profiteren van flexibiliteit in combinatie met een veilige werkomgeving. Zet vandaag nog de eerste stap om jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen in de cloud.

Cloud computing de oplossing voor veel software oplossingen.

Cloud computing is de overkoepelende term die gebruikt wordt voor diverse online diensten, zoals servers, opslag, databases en meer. Deze diensten bieden organisaties niet alleen schaalvoordelen, maar ook de mogelijkheid om sneller te innoveren. Met de veranderingen in de samenleving moeten organisaties vaak slim gebruik maken van middelen en creatief denken over hun mogelijkheden. Het is dan ook niet verrassend dat cloud computing vaak de oplossing is voor veel uitdagingen waarmee organisaties te maken krijgen.

Bij Justspark implementeren wij cloud computing op een toegankelijke manier, waardoor we de werkdruk van jouw medewerkers kunnen verlichten en processen efficiënter kunnen maken. Zo kunnen jouw collega’s zich weer richten op hun kerntaken. Ontdek vandaag nog de mogelijkheden van clouddiensten, en dat alles in begrijpelijke taal.

Eenvoudig op- of afschalen op basis van behoefte.

Werken in de cloud is haalbaar voor organisaties van elke omvang. Het is kosteneffectief voor startende ondernemers en efficiënt voor grote bedrijven. Wat betreft IT-infrastructuur is een groot voordeel van werken in de cloud de mogelijkheid om gemakkelijk op te schalen qua opslagcapaciteit wanneer dat nodig is, of om gebruikers toe te voegen wanneer er nieuwe medewerkers aan boord komen. De flexibiliteit van cloudservices stelt je in staat om de diensten op elk gewenst moment aan te passen, in tegenstelling tot on-premises, waar investeringen in hardware nodig zijn.

Het werken in de cloud maakt het ook mogelijk om een duidelijk overzicht te behouden van alle gebruikers en systemen altijd up-to-date te houden. Het oude scenario waarbij je een cd-rom van Microsoft Office op vijf computers kon installeren en voor een zesde werknemer een nieuwe licentie moest aanschaffen, behoort gelukkig tot het verleden.

Met clouddiensten kun je eenvoudig opschalen met slechts een paar klikken, en kunnen collega’s direct profiteren van de nieuwe licenties zonder dat jij je werkplek hoeft te verlaten. Clouddiensten besparen dus tijd, kosten en zijn bovendien veel gebruiksvriendelijker en gemakkelijker te onderhouden.

Migreren naar de cloud en welke vorm te kiezen.

De overgang naar de cloud houdt in dat jouw bedrijfsinformatie wordt verplaatst naar een online omgeving, oftewel de cloud. Er zijn verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van de specifieke wensen van jouw organisatie. Als je als organisatie van plan bent over te stappen naar de cloud, is het verstandig om advies in te winnen om te bepalen of deze keuze aansluit bij de behoeften van jouw bedrijf. Bij Justspark staat de bedrijfsvoering en de processen van de organisatie centraal, waarbij we alles afstemmen op de uiteindelijke gebruiker. Op deze manier kunnen we bepalen of een public, private of hybride cloud het beste past bij de huidige en toekomstige situatie.

Samen met Justspark kies je voor een cloudwerkmodel dat perfect aansluit bij de behoeften van jouw organisatie. Zodra de keuze is gemaakt, kunnen we direct de juiste strategie implementeren om een soepele (gedeeltelijke) overgang naar de cloud te waarborgen.

Waarom kiezen voor een virtuele werkplek in de cloud?

In de hedendaagse zakelijke omgeving werken steeds meer organisaties in de cloud. Het belangrijkste voordeel hiervan is de totstandkoming van een digitale werkruimte waarin online samenwerking centraal staat. Grote investeringen in ondersteunende fysieke hardware zijn niet langer noodzakelijk. Deze moderne manier van werken ondersteunt een tijdperk waarin werknemers hybride werken of zelfs volledig op afstand.

Elke werknemer wordt geregistreerd als een gebruiker in de cloud en kan met toegewezen rechten toegang krijgen tot de bedrijfsinformatie die voor hem of haar van belang is. Aangezien de gegevens centraal worden opgeslagen in een online omgeving, is het niet langer nodig om dit op lokale fysieke computers of servers te beheren. Dit resulteert niet alleen in verminderd onderhoud, maar ook in een hogere betrouwbaarheid en beveiligde toegang tot informatie voor medewerkers die vanuit diverse locaties over de hele wereld werken. Het enige wat nodig is om efficiënter te kunnen werken, is een internetverbinding! Door te kiezen voor een virtuele werkplek in de cloud maak je niet alleen jouw organisatie toekomstbestendig, maar creëer je als werkgever ook extra toegevoegde waarde om talent aan te trekken.

Jouw online werkomgeving start hier.

De voordelen van een online werkomgeving zijn talrijk, waaronder schaalbaarheid, flexibiliteit en een hoog niveau van beveiliging voor de gevoelige gegevens van jouw organisatie. Echter kunnen de vele mogelijkheden overweldigend zijn en het overmatige vakjargon vaak onnodig complex. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in het adviseren, implementeren en onderhouden van diverse clouddiensten. Dankzij deze specialisatie zijn wij volledig op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van cloudoplossingen.

Wil je beginnen met de ontwikkeling van jouw online werkomgeving? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Start vandaag nog door een kort kennismakingsgesprek in te plannen of neem de telefoon voor een vrijblijvend gesprek. Wij staan klaar om uit de wolken te komen en je duidelijke uitleg te geven.