Clouddiensten.

De cloud is een veelbesproken onderwerp. Gezien de huidige situatie is er aangetoond dat flexibel overal vandaan kunnen werken erg belangrijk is. Dit is één van de redenen dat veel organisatie vanuit de ‘’cloud’’ willen werken.

Netwerkbeheer door Justspark

De cloud is echter niet voor ieder bedrijf de beste keuze en is uitsluitend een middel om een doel te bereiken. Is de cloud voor uw organisatie een goede keuze? Justspark kan u helpen om deze en andere vragen te beantwoorden.

Wie gebruik maakt van de cloud plaatst applicaties en data in een cloudomgeving die wordt gehost in datacenters. U betaalt uitsluitend voor het gebruik van applicaties en hoeft niet te investeren in de onderliggende IT-infrastructuur. Hoge investeringen vooraf zijn met de cloud dus verleden tijd, terwijl u een grote mate van schaalbaarheid krijgt.

Veilige toegang tot data

Veel bedrijven bieden de mogelijkheid op verschillende plekken in te loggen, maar kiezen ervoor de toegang tot data uit veiligheidsoverwegingen te beperken. U kunt hierdoor niet overal bij uw benodigde documenten, waardoor u in uw werk wordt gehinderd. Met online werkplekken in de cloud geeft u uw werknemers de mogelijkheid altijd en overal te beschikken over de benodigde documenten, ook onderweg, thuis of bij de klant. Dit zonder dat de veiligheid van uw data in gevaar komt.

Welke vorm van de cloud kiest u?

De cloud is beschikbaar in allerlei vormen en maten, wat een overstap niet eenvoudig maakt. Welke cloud is immers voor uw situatie en uw organisatie het meest geschikt? Zo kunt u kiezen uit de public, private of juist hybride cloud. Daarnaast heeft u de keuze uit een groot aantal verschillende cloudproviders. Sommige providers bieden een managed cloud aan, waarin het beheer van de omgeving volledig wordt verzorgd. Andere providers bieden juist een cloud omgeving aan die u zelf kunt beheren.

De voor- en nadelen op een rijtje

Benieuwd naar de mogelijkheden van de cloud en de toegevoegde waarde die een overstap voor uw organisatie kan bieden? Neem
contact op met Justspark! Onze experts adviseren u over de verschillende vormen van de cloud en providers waaruit u kunt kiezen en
zetten de voor- en nadelen voor uw situatie op een rijtje.

Het werken in de cloud is aantrekkelijk voor veel ondernemingen vanwege de flexibiliteit en bereikbaarheid vanaf verschillende plaatsen en devices. Onze ervaring leert dat de beste passende oplossing in samenspraak met de onderneming plaatsvindt, gericht op de toegevoegde waarde voor uw onderneming.

Hierbij stellen wij de bedrijfsvoering, bedrijfsprocessen en IT-gebruikers centraal.