Firewall-as-a-Service.

Beveiliging op maat voor het netwerk van jouw bedrijf | Ontdek de oplossingen van Justspark

FWaaS | Firewall-as-a-Service.

Deze firewall oplossing zorgt voor een next-level beveiliging van jouw bedrijfsgegevens. Een Firewall is vergelijkbaar met de oude stadsmuren. Alleen beschermt deze niet de stad, maar jouw computer tegen schadelijk verkeer dat gestuurd en ontvangen wordt via netwerken zoals het internet. De firewall bepaalt bij elk verkeer of het toegelaten of geblokkeerd wordt. Dit doet het op basis van vooraf ingestelde regels zoals afzender- en bestemmingsadressen, veel voorkomende kenmerken van geblokkeerde inhoud, of andere protocollen. Het doel van een firewall is om te beschermen tegen hackers, phishing aanvallen en andere schadelijke activiteiten om zo jouw bedrijfsgegevens te beschermen.

Hogere beveilig van jouw bedrijfsgegevens met FWaaS.

Firewalls op locatie worden handmatig onderhouden en geüpdatet door IT afdelingen. Zij controleren updates handmatig, om die vervolgens te downloaden en te uploaden naar de server. Wordt er niet voldaan aan de beveiligingsvereisten of zat er een fout in de update, dan had je al kans dat jouw bedrijfsinformatie onbeveiligd was bij schadelijk verkeer.

De reden dat FWaaS jouw bedrijfsgegevens beter beveiligd, is omdat de firewall van vele bedrijven vanaf een plek wordt beheerd. Zo kan de dienst aan velen aangeboden worden via de cloud. De server past overal dezelfde beveiligingsregels toe, die constant worden verbeterd door gedragsanalyses en zelflerende systemen. Als resultaat kan er sneller geschakeld worden bij het opmerken van schadelijk gedrag. De beveiliging tegen dit schadelijke gedrag wordt dan meteen geüpdatet over de hele server en geldt voor iedereen die de service afneemt, dus ook jouw organisatie.

Een firewall oplossing die met je meegroeit.

Met FWaaS heb je de mogelijkheid om snel op- en af te schalen. Denk aan situaties waar er meer patiënten in een ziekenhuis liggen en verbinden met het netwerk. Of de plaatselijke bibliotheek waar een evenement of promotie plaatsvindt. Het feit dat de toepassing online wordt beheerd, maakt het mogelijk om zonder veel moeite de firewall op of af te schalen. Ook geeft het jouw werknemers de mogelijkheid om op afstand veilig te werken zonder dat jouw bedrijfsgegevens in gevaar komen. Daarbij kun je kiezen jouw FWaaS abonnement aan te passen met specifiek beleid of bepaalde beveiligingsregels. Hiermee biedt Justspark een groot voordeel voor organisaties die binnen branches werken waar een hoge mate van beveiliging voorop staat.

De FWaaS van Sonicwall.

Bij Justspark werken we met de Sonicwall firewall, een gerenommeerde leverancier die diverse beveiligingsdiensten aanbiedt via verschillende pakketten. Naast de standaard firewallbescherming en de mogelijkheid om VPN-verbindingen op te zetten, bieden ze gespecialiseerde functies voor uitgebreidere bescherming en diepgaand inzicht. Enkele van deze functies zijn onder meer:

  • Geavanceerde inspectietechnologie van pakketten (DPI)
  • Geavanceerde bedreigingsbescherming (ATP) voor het detecteren van geavanceerde bedreigingen
  • Centraal beheer en rapportage voor eenvoudig overzicht en controle
  • Bedreigingsinformatie en real-time updates om proactief te blijven tegen nieuwe bedreigingen
  • Detectie van dreigingen die gericht zijn op gebruikers, voor een meer gepersonaliseerde beveiliging.

 

We begrijpen dat je wellicht niet alle technische details direct paraat hebt. Onze specialisten staan klaar om je te helpen begrijpen wat Firewall as a Service (FWaaS) voor jou kan betekenen, zonder ingewikkelde termen te gebruiken. Wil je meer weten? Laat ons dan gerust contact met je opnemen.

Bespaar op kosten met FWaaS.

Het beheren van een fysieke firewall vergt aanzienlijke kennis, personeel en tijd, naast de aanvankelijke investering voor hardwareaanschaf. Met FWaaS wordt de online server daarentegen al onderhouden door de serviceprovider, waardoor er minder personeel nodig is. Indien jouw bedrijf afhankelijk is van een intern IT-team, kunnen onze experts jouw team ondersteunen door de IT en clouddiensten draaiende te houden en kennis te delen.

Daarnaast biedt een op de cloud gebaseerde oplossing voordelen in termen van energieverbruik, ruimtebesparing en koeling, afhankelijk van de hoeveelheid hardware die wordt gebruikt voor zaken zoals een firewall. Wil je weten hoeveel operationele kosten je kunt besparen door over te stappen op FWaaS? Onze specialisten staan klaar om je hierover te informeren!

Onderhoud en beheer van FWaaS in goede handen.

Overweeg je een FWaaS-oplossing aan te schaffen? Bij Justspark kun je vertrouwen op het kundige team dat je niet alleen informeert en begeleidt bij je keuze, maar ook standaard en op maat gemaakte oplossingen biedt. We blijven op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën op het gebied van beveiliging, zodat je altijd een geavanceerde oplossing krijgt.

Bovendien streven we naar volledige transparantie over onze kosten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Benieuwd naar FWaaS of naar het combineren van verschillende SaaS-oplossingen om je bedrijf future-proof te maken? We nodigen je uit om vrijblijvend met ons te overleggen over de optimale oplossingen, implementatie of online beveiliging van je bedrijf.